"Kraken, daar doen wij bij Manuele Therapie Utrechtse methode niet aan"

 

Rug Behandeling Manuele Therapie

Wat is manuele therapie E.S.?

 

De manuele therapie volgens Utrechtse methode, ook wel Van der Bijl methode genoemd of Egg Shell methode, is gericht op het opheffen van functiestoornissen van gewrichten Dit gebeurt middels gewrichtsmobilisatie van het gehele bewegingssysteem. Deze opleiding wordt gegeven door Stichting Manuele Therapie Nederland.


leder mens is herkenbaar aan zijn eigen bouw, zijn eigen houding en zijn eigen manier van bewegen. De behandeling is daarom ook gebaseerd op de individuele bewegingsvoorkeur.

 

De manuele therapie herstelt de sturing van het gewricht door de oorspronkelijke gezonde beweging in het gewricht na te bootsen op basis van de individuele bewegingsvoorkeur, waardoor kapsel en banden zich herstellen. Zo richt de behandeling zich niet op de symptomen, maar op de oorzaak van de klachten.

 

Voor welke klachten is manuele therapie E.S. bedoeld?

 

Lage rugklachten, ribklachten, nekklachten, schouderklachten, knieklachten en enkelklachten, fibromyalgie, whiplash en reumklachten zijn voorbeelden van klachten die gebaat kunnen zijn bij manuele therapie E.S.