Zitting manuele therapie E.S. circa 60 minuten €73,-

 

U wordt verzocht dit bedrag na afloop van de behandeling contant of per PIN te voldoen.

Declaratie verloopt volgens restitutie, d.w.z. dat u zelf de factuur ontvangt voor de gegeven behandelingen. Deze dient u dan ook zelf aan de praktijk te betalen.

 

De factuur kunt u insturen naar uw ziektenkostenverzekering die het bedrag dat wordt vergoed op uw rekening terugstort. De hoogte van de vergoeding is per maatschappij verschillend en afhankelijk van de soort aanvullende polis die u heeft afgesloten.

 

U doet er goed aan van te voren uw aanvullende polis te raadplegen. Manuele therapie zoals die in deze praktijk wordt toegepast vindt u in de polis vaak terug onder “Therapieën”, “Beweegzorg”of bij “Alternatieve geneeswijzen/-therapieën”en valt het onder de regelingen voor Manuele Therapie, uitgevoerd door de gecertificeerde leden van de VMT (Vereniging van Manueel Therapeuten). Het valt dus niet onder de fysiotherapie regeling!
Deze kosten hebben geen invloed op het verplichte eigen risico.

 

Op de site van de Patiëntenvereniging Manuele Therapie, www.pvmt.nl, vindt u een overzicht van zorgverzekeraars die tot nu toe bekend hebben gemaakt of zij de behandeling geheel of gedeeltelijk vergoeden.

 

Van AZVZ, Hema en Zorg&Zekerheid is bekend dat zij geen vergoedingsregeling hebben.

De gereserveerde tijd voor een behandeling is 24 uur. Behandelingen die vóór die tijd worden afgezegd, worden niet in rekening gebracht.

 

Tarieven per 1 januari 2020.